3. Behandeling

Alle onderzoeks-uitslagen worden met elkaar geïntegreerd, zo wordt er bekeken hoe de uitslagen de klachten kunnen verklaren. Op deze manier wordt altijd een individuele diagnose gesteld en hebben ogenschijnlijk dezelfde klachten bij iedereen een andere oorzaak, ieder mens is uniek.

 

4. Therapie

De therapie bestaat uit adviezen ten aanzien van uw bewegingspatroon, leefstijl en voedingsgewoonten welke aangevuld kunnen worden met natuurlijke geneesmiddelen zoals voedingssupplementen, homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde). Zo nodig verwijs ik door naar andere disciplines zoals huisarts, specialist, osteopaat, homeopaat e.d.

 

Na 6-8 weken komt u terug voor controle en wordt het resultaat met u besproken, hierbij volgt weer een volledig onderzoek waarna de therapie vervolgd en waar nodig aangepast wordt.

 

Gemiddeld zijn er 3 tot 4 consulten nodig.

Werkwijze

1. Eerste afspraak

Na het maken van een afspraak krijgt u een intakeformulier toegestuurd. Hierin staan vragen over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc. Deze lijst wordt tijdens het eerste consult met u besproken. U kunt het intakeformulier ook downloaden.

 

Voor een Mesologische behandeling is een verwijzing van de huisarts niet nodig. Wel streef ik naar een goede samenwerking met andere disciplines in de gezondheidszorg. Uiteraard kunt er zelf voor kiezen of u uw huisarts of specialist op de hoogte wilt stellen van uw behandeling maar wanneer u reeds onder behandeling bent voor dezelfde klacht(en) adviseer ik u om deze wel te informeren.

 

2. Onderzoek

Tijdens het consult vindt een lichamelijk onderzoek naar functie en disfunctie plaats dat bestaat uit:

 

Pols- en tongdiagnose volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda.

Onderzoek naar (im)mobiliteit van structuren en organen.

Electro-fysiologische diagnostiek; het doormeten van acupunctuurpunten op handen en voeten.

 

 

Mesologie® Praktijk Drechtsteden, K.S. de Haan, Mesoloog D.M.

Constantijn Huygenslaan 43, 3351 XA Papendrecht

© Mesologie Praktijk Drechtsteden. Alle Rechten Voorbehouden.