Wat is Mesologie®

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin in de reguliere medische kennis en kennis uit de complementaire geneeswijzen zijn geïntegreerd. Mesologie is vooral van waarde bij tal van chronische of onbegrepen gezondheidsklachten.

 

Het begrip Mesologie is onder andere afgeleid van het woord ‘mesoderm’. Uit het mesoderm ontwikkelen zich bindweefsel, de bloedvaten en de weefsels voor het afweersysteem van het menselijk lichaam.

 

In het mesoderm vindt de reactie van de mens op een prikkel plaats. Een prikkel kan zowel van buitenaf als van binnenuit komen. De reactie op de prikkel is bepalend voor het evenwicht in het menselijk functioneren (gezond/ functioneel of ziek/ disfunctioneel). Als de reactie verstoord is, kan er een (chronische) ziekte ontstaan, die bij elk mens in verschillende klachten tot uiting kan komen.

 

Het mesologisch onderzoek en de behandeling zijn voornamelijk gericht op het mesoderm

 

Elke klacht verdient de aandacht

Elk signaal of elke klacht maakt deel uit van het geheel. De klachten onderdrukken met een middeltje heeft geen zin, omdat hiermee de oorzaak nog niet is verdwenen. Elke klacht heeft een dieper liggende oorzaak. De behandeling is dan ook vooral op de oorzaak gericht.

 

De Mesologie hanteert verschillende vormen van onderzoek, die tezamen moeten leiden tot een zelfde diagnose. Het stellen van een goede diagnose is een zeer belangrijk aspect van de Mesologie.

De Mesologie integreert de kennis van:

 

Elektro Fysiologische Diagnostiek (EFD)

De EFD geeft een totaaloverzicht van het menselijk functioneren. Met de EFD worden acupunctuurpunten op de huid gemeten die in directe relatie staan met de weefsels en delen van organen. Die meetwaarden geven een beeld van het menselijk functioneren.

 

Reguliere geneeskunde

De basiskennis van de anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie en onderzoek worden gehanteerd.

 

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

Vooral de filosofie, de tong- en de polsdiagnose uit de TCM worden gebruikt.

 

Homeopathische geneeswijze

De homeopathie zet het lichaam aan tot zelfgenezing. Zowel de klassieke als de klinische homeopathie (lage verdunningen) worden gebruikt.

 

Ayurveda

Van de oudste geneeskunde uit India wordt de filosofie, diagnostiek en voedingsleer gebruikt.

 

Fytotherapie

Er wordt gebruik gemaakt van de kruidenleer.

 

Orthomoleculaire geneeskunde

Advies over het gebruik van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en voeding.

 

Psychologie en Filosofie

Mesologie® Praktijk Drechtsteden, K.S. de Haan, Mesoloog D.M.

Constantijn Huygenslaan 43, 3351 XA Papendrecht

© Mesologie Praktijk Drechtsteden. Alle Rechten Voorbehouden.